Connect with us

TOP NEWS

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από τη προεδρία της ΝΔ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Με τις εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες να πολλαπλασιάζονται, όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα προγραμματιστούν για τις 13 Δεκεμβρίου, και αν χρειαστούν επαναληπτικές, στις 20.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη την παραίτηση του για να αναλάβει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Σημειώνεται, επίσης, ότι παραιτήθηκαν από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της παράταξης, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα, όμως, που δεν προτίθεται να κάνει  Απόστολος Τζιτζικώστας, από το αξίωμα του  περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το φιάσκο των εκλογών αναμένεται να βρεθεί πάντως και στο επίκεντρο της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής στις 19:00 το απόγευμα, αν και επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι θα συζητηθεί η χάραξη για το νέο προϋπολογισμό.

Επίθεση σε Σαμαρά για την εταιρεία

Σχετικά με τις διαρροές από το περιβάλλον Σαμαρά, στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν: «Τελικά, η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας».

«Επομένως» διερωτώνται οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, «γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;».

Επ’ αυτού, συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξέφραζαν έκπληξη, καθώς, όπως έλεγαν, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

Για την επιστολή Κυριάκου Μητσοτάκη

Για την επιστολή που του είχε στείλει παλαιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν: «Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)».

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης  διαρρέει, μέσω κύκλων του: «Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;».

Και προσθέτουν οι ίδιες πηγές: «Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον “κρυπτόμενο”, ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

«Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» συμπληρώνουν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απηχώντας τις θέσεις του, από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να ρίξει νερό στο κρασί του, προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη (που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα) οι κύκλοι απαντούν δηκτικά τονίζοντας ότι «οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Σαμαράς για Μεϊμαράκη: Λέει ψέματα

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν, νωρίτερα σήμερα, πως αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα.

Και προσέθεταν: «Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία;».

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Μάλιστα, «κύκλοι» του πρώην προέδρου της ΝΔ  έκαναν και νέα διαρροή για το θέμα της Infosolutions και το κάτα πόσον ήταν ο πρώην πρωθυπουργός αυτός που επέβαλε στον κ.Μεϊμαράκη την εταιρεία για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έκαναν λόγο για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Μάλιστα, η πλευρά του κ. Σαμαρά κατηγορεί τον κ.Μεϊμαράκη ότι εκείνος επέβαλε την εταιρεία Infosolutions, που προκάλεσε το φιάσκο της Κυριακής.

«Θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη» λένε οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και αφήνουν έναν βαρύ υπαινιγμό ότι «ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος».

Όπως επισημαίνει το περιβάλλον Σαμαρά: «Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρίας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 Ε/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρίες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μειμαράκη. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».