Debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη: Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στο αποψινό debate μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την διαφθορά, ενόψει των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρα από την στιγμή που υπέγραψε το μνημόνιο. Επειδή βλέπει ότι χάνει ή επειδή έγινε μνημονιακός ρίχνει το επίπεδο» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης για τον κ.Τσίπρα και ρώτησε:«Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα και το πως θα κυβερνήσει, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως μπορεί να υπάρχει μια κοινή συναίνεση και μια κοινή συμφωνία. «Από τον Ιανουάριο έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε αλλάξει και εμείς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο.

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει πως αυτά που εισηγήθηκε ήταν κόλπα και δεν θα τα εφαρμόσει. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος» είπε τονίζοντας πως «αν έχουμε μια κοινή πορεία , μίνιμουμ, μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί οι Έλληνες απαιτούν να έχουμε μια εθνική ομάδα, οι Έλληνες απαιτούν να συνεργαστούμε, να χαράξουμε ένα νέο σχέδιο για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα, μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Όπως είπε υπάρχουν πολλοί ικανοί και άξιοι ανεξάρτητα από πολιτικές καταβολές τους οποίους και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει. Μάλιστα τόνισε πως μπορεί να υπάρξουν στελέχη στη νέα κυβέρνηση από την σημερινή υπηρεσιακή και από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Τη βεβαιότητά του ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι διεκδικεί την πλειοψηφία, κάτι που όπως είπε είναι εφικτός στόχος. Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσες για τον σχηματισμό κυβέρνησης , όχι όμως παρά φύση κυβέρνησης όπως είπε απορρίπτοντας την συνεργασία με τη ΝΔ. Είτε θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, είτε συντηρητική είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, ενώ πρόσθεσε ότι η προοπτική της σταθερότητας θα εξασφαλιστεί με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα πήγε μπροστά, έγιναν και λάθη, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλοκής. « Μην μας κάνουν και μαθήματα κατά της διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν κανένα νομοσχέδιο» είπε ενώ παρουσίασε τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. «Τί εκανε ο κ. Τσίπρας τους 6 μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη διαύγεια. Γιατί δεν πέρασε το νόμο για τα ΜΜΕ; Ήθελε να εκβιάσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ για διαπλοκή ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως « ο κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το μνημόνιο έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρος. Δεν περίμενα ότι θα έριχνε τόσο το επίπεδο. Ίσως επειδή χάνει. Θέλετε να κάνω χρήση για το τί λένε οι δικοί σας σύντροφοι; Για το ότι σας κατηγορεί η κα Κωσταντοπούλου ότι είστε διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι; Υπογράψατε ένα μνημόνιο, πρέπει να ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό και τα προνόμια των βουλευτών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνησή του είχε φέρει στη βουλή νομοσχέδιο που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί.Πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προνόμια στο πολιτικό σύστημα και σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε, είπε απευθυνόμενος στον κ . Μεϊμαράκη, χωρίς να συγκυβερνήσουμε.

Σε ερώτηση για το τί θα κάνει για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη να ξεμπλοκάρει όλα τα μεγάλα έργα. « Θα απορροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα, θα τρέξουμε, από τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως δεν προχώρησε τίποτα. «Η κυβέρνηση Τσίπρα έστελνε μήνυμα να μην έρθουν επιχειρήσεις» τόνισε ενώ όσον αφορά τα εργασιακά είπε πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να λιάνει τα μνημονιακά μέτρα. Όσον αφορά τις απολύσεις ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει ότι το 2013-14 υπήρχε πορεία προς την ανάπτυξη και πως το 2014 η χώρα είχε θετικό ΑΕΠ. Εμείς φέραμε όλες τις επενδύσεις» είπε ο κ Μεϊμαράκης εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα». Είστε ο πρωθυπουργός που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου μίλησε στο DEBATER

«Ο Κορκονέας φώναζε "ελάτε ρε μουν@@, σας αρέσει τώρα;"» είπε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας...

«Βαγγέλης: 25 (+1) Ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ»

Στις 15/12 η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χριστοφορίδη «Βαγγέλης: 25 (+1) Ιστορίες πριν το...

Πειραιάς: «Μου έκανε ζήλιες και πήρα το πιστόλι», είπε ο 25χρονος

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί τη στυγερή γυναικοκτονία που διέπραξε ο 25χρονος πυροβολώντας εξ επαφής...

Ναός Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου

Το Πτωχοκομείο των Αθηνών ιδρύθηκε από την "Ελεήμονα Εταιρεία" και απέκτησε μόνιμη εγκατάσταση το...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ