Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλα, σκάνδαλα παντού

Μη ρωτάς για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σένα.

Δημοσιεύτηκε

στις

Για κακούργημα παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος  ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη του 9,84 για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Οι ελεγκτές στο πόρισμα τους επισημαίνουν ότι «οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε το μισθό του».

Ειδικότερα όπως προκύπτει από τα πορίσματα, δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που επελέγησαν για να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους. Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα,παράλληλα,είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Ειδική αναφορά γίνεται και στο ζήτημα της διοργάνωσης του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρεία ανέλαβε τη διοργάνωση έναντι 231.000 ευρώ. Στην ίδια εταιρεία δόθηκε και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα για να κάνει τις αναθέσεις και ότι ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο αν και η ΕΡΤ επιδοτούνταν από το δημόσιο. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας, αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

Σε ότι αφορά την δημοτική ραδιοφωνία, η υπόθεση αφορά την περίοδο από το 2001 ως το 2010 -επί δημαρχίας δηλαδή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νικήτα Κακλαμάνη. Σε ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9.84, εκείνης της περιόδου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία, Το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας πρότεινε επίσης και την δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις.

Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα της Κυριακής» εκπρόσωπος του ΔΣ του Αθήνα 9,84 είχε εισπράξει αμοιβή 800.000 ευρώ, εκχωρώντας το συγκεκριμένο δικαίωμα στην Eurobank, η οποία τώρα ζητά να πληρωθεί, ασκώντας αγωγές. Από τους αρμόδιους ελεγκτές, διαπιστώθηκε ότι εντός της ΔΕΡΑ δεν υπήρχαν προυπολογισμοί και απολογισμοί, σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης και σύστημα εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και το ότι η δημοτική εταιρία απασχολούνταν με δραστηριότητες εκτός κανονισμού και εταιρικού σκοπού. Τέλος, από τον έλεγχο έγινε γνωστό ότι κατά το διάστημα εκείνο δόθηκαν παράτυπες αμοιβές σε νομικούς, ταχυμεταφορές, δώρα και εκδηλώσεις ενώ προέκυψαν σοβαρά φορολογικά ζητήματα. Στις «καλές» εποχές του πάντως, στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όταν τα… μεγάλα δημοσιογραφικά «ονόματα» μπαινόβγαιναν στο κτίριο της Τεχνόπολης, η δημοτική επιχορήγηση έφτανε μέχρι και τα 19 εκατομμύρια ευρώ, με το σταθμό να απασχολεί συνολικά (ούτε λίγο-ούτε πολύ) πάνω από 400 άτομα. Χωρίς βέβαια αυτό να έχει αντίκρισμα στις ακροαματικότητες, οι οποίες μέχρι και τις τελευταίες μετρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο σταθμός έφτανε έως και ….1%…

Continue Reading
Advertisement

Trending