Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας : Όλα για τις Τράπεζες

Επί της ουσίας οι τράπεζες θα καταστούν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στο πλιάτσικο της περιουσίας των ολοκληρωτικά απροστάτευτων πολιτών.

Ο υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των …τραπεζών. Αυτό τουλάχιστον προκρίνεται στην τροποποίηση του κώδικα πολιτικής νομοθεσίας που αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Ιουλίου από τη Βουλή

Μια τροποποίηση που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την επίτευξη της συμφωνίας. Μια τροποποίηση που αλλάζει άρδην το σύστημα απονομής δικαιοσύνης έχοντας προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς όπως έχει επισημανθεί και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «παραβιάζει κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δικαιώματα και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της Δίκαιης Δίκης» .Από την πλευρά δε των Δικηγορικών Συλλόγων τονίζεται ότι πλήττονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο οπότε για πρώτη φορά είχε επιχειρηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά η τροποποίηση του κώδικα οι δικηγορικοί σύλλογοι σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «οι διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των οφειλετών των τραπεζών, ιδίως σε ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων, ενισχύουν δε τα προνόμια των τραπεζών περιορίζοντας εν γένει δικαιώματα εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, υπέρ των προνομίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Επί της ουσίας οι τράπεζες θα καταστούν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στο πλιάτσικο της περιουσίας των υπερχρεωμένων και ολοκληρωτικά απροστάτευτων πολιτών
Τρεις είναι οι βασικές τομές της νομοθεσίας που επέρχεται μέσω της τροποποίησης του κώδικα, όπως μας διευκρινίζει, ο Βασίλης Παπαστεργίου μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:
Πρώτον : Οι πλειστηριασμοί γίνονται με διαδικασίες fast Track καθώς επισπεύδονται οι προθεσμίες, ο αριθμός των ανακοπών ενώ οι πλειστηριασμοί γίνονται με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου.
Συγκεκριμένα:
Ο οφειλέτης στερείται του δικαιώματος αναίρεσης κατά της απόφασης ανακοπής του ενώ για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία,όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τον χρόνο της κατάσχεσης. Εν ολίγοις θα είναι εύκολο για τις τράπεζες να προσδιορίζουν χαμηλές εμπορικές αξίες αποσβένοντας έτσι μικρότερο ποσό χρέους. Έτσι αφενός το υπόλοιπο του χρέους του δανειολήπτη θα παραμένει υψηλό ενώ οι τράπεζες θα έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. Με δυο λόγια θα δούμε πολλαπλές κατασχέσεις για την ίδια οφειλή. Παράλληλα διευρύνεται με έμμεσο τρόπο η δυνατότητα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών καθώς καταργείται η απαρίθμηση των ακατάσχετων πραγμάτων και αντικαθίσταται από μια γενικής έννοιας διατύπωση.
Και βεβαίως για να αισθανθούμε έτι περαιτέρω Ευρωπαίοι, η διαδικασία των πλειστηριασμών εκσυγχρονίζεται καθώς όπως προβλέπεται στην αιτιολογική έκθεση :« η διενέργειά τους θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα(ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) ενώ με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί θα καθορίζονται οι ειδικές προϋποθέσεις για τη διενέργειά του.»
Δεύτερον: Οι τράπεζες προηγούνται έναντι των δικαιωμάτων του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων αφού θα κατατάσσονται πρώτες και καλύτερες οι τραπεζικές απαιτήσεις στο 65% του πλειστηριάσματος. Με δυο λόγια καταστρατηγούνται τα δικαιώματα του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και των εργαζομένων καθώς σε περίπτωση πτώχευσης επιχειρήσεων και εκποίησης των ακινήτων τους πρώτα θα κατατάσσονται οι τραπεζικές απαιτήσεις στο 65% ενώ το ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων συρρικνώνεται στο 25%, όπως και οι απαιτήσεις του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ενώ στο 10% παρέχεται στους ιδιώτες (μη προνομιούχους πιστωτές).
Τρίτο : Καταργείται στην ουσία η προφορική διαδικασία στα αστικά δικαστήρια και η δημοσιότητα της δίκης, με την υποκατάσταση των μαρτυρικών καταθέσεων από ένορκες βεβαιώσεις και την κατ’ εξαίρεση εξέταση μαρτύρων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον δικαστή.
Πάντως, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση « η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν από την ισχύ του κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια (προστασία πρώτης ή μοναδικής κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές στις τράπεζες) ενώ διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει de facto προστασία στους πολίτες που υπάγονται στις διατάξεις αυτές.» Πώς είπατε; Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει προστασία στους πολίτες ; Κύριε Σταθάκη μου είστε και χιουμορίστας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός…ας ιδιωτικοποιηθεί και το όνειρο, όπως και ο Ερημίτης

Παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Άνοιξε ξανά τα τεφτέρια του το ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μη μεσολάβησε τίποτα στο μεταξύ

Τα μέλη λοιπόν της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων «ενημερώθηκαν και ενέκριναν το νέο πρόγραμμα, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά και τις καθυστερήσεις(sic) που σημειώθηκαν από την προκήρυξη των εκλογών τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα. Το νέο πρόγραμμα, σε ότι αφορά τα προς αποκρατικοποίηση στοιχεία(!!!) δεν διαφοροποιείται από εκείνο που υπήρχε πριν από την εκλογή της νέας κυβέρνησης.Άλλωστε αυτή είναι η δέσμευση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Συμβούλιο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Ιουλίου» διαβάσαμε στις εφημερίδες.

Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, και το ακίνητο της Κασσιόπης. 

Η χερσόνησος του Ερημίτη; Μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βαρύνουσας οικολογικής σημασίας. Με δάση και τρεις λίμνες που αποτελεί καταφύγιο για αποδημητικά πτηνά και την απειλούμενη με εξαφάνιση βίδρα(lutra-lutra). O Eρημίτης, ένα πανέμορφο παρθένος μέρος στη Βορειοανατολική Κέρκυρα προς εκποίηση.

erimitis-syllogos-perivallontos-1440x764_c

 

« Ο Ερημίτης ήταν το πρώτο ακίνητο που προωθήθηκε για εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Η μάχη για τη διάσωσή του αποτελεί μητέρα των μαχών» τονίζει στο The Citizen ο Λάμπρος Ντούσικος από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι της Κέρκυρας.

Η πολυεθνική Αμερικανική εταιρεία NCH Capital υπέβαλε τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να σχεδιάσει επένδυση σε μια έκταση 500 στρεμμάτων. Ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδιάστηκε η οικοδόμηση 36.400 τ.μ ενώ στην επένδυση προβλέπεται η ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου, εστιατορίων, γηπέδου γκόλφ, spa, τουριστικού χωριού και λιμανιού και ότι άλλο τραβά η ψυχή των πλουσίων.

Παράλληλα απαιτούνται και εκσκαφές στο βουνό για την υλοποίηση της επένδυσης..Η προσφορά της NCH Capital για την αγορά του Ερημίτη ανέρχεται στα 47 ευρώ το τ.μ !!! Μόλις 23 εκατομμύρια ευρώ για τα 490 στρέμματα.
Στον Ερημίτη όπως μας εξηγεί ο κ Ντούσικος, «από το σύνολο των 489.560 τ.μ τα 274.250 τ.μ αποτελούν δασική έκταση ενώ τα υπόλοιπα γεωργική-χορτολιβαδική έκταση. Περιλαμβάνει τρία παράκτια υγροτοπικά συστήματα και σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Με βάση την νομοθεσία για την διατήρηση της βιοποικιλότητας οι τρεις λίμνες εντάχθηκαν, τον Απρίλιο του 2012 στο δίκτυο προστασία των μικρών υγροβιότοπων. Μάλιστα σε συνδυασμό με το πυκνό δασικό οικοσύστημα, το βουνό και το παραλιακό οικοσύστημα σχηματίζουν γέφυρα επικοινωνίας με τους υγροβιότοπους του Βουθρωτού μόλις δύο χιλιόμετρα απέναντι στην Αλβανία.»

image

 

Σε ότι αφορά δε την Ενυδρίδα (βίδρα) σύμφωνα με μια από τις πλέον έγκυρες επιστημονικές ομάδες της Ευρώπης την Otter speciaslists Group η ανάπτυξή της απαντά στην Κέρκυρα τις ιδανικότερες συνθήκες από όλα τα νησιά της Μεσογείου. Με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δε που υποβλήθηκε από τον επενδυτή νομιμοποιείται σειρά αυθαιρεσιών σε ολόκληρο το οικοσύστημα του Ερημίτη.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί τρεις προσφυγές στο ΣτΕ ενώ αναμένεται η έκδοση της τέταρτης που αφορά τη μετεγκατάσταση του Ναυτικού Οχυρού. Και αυτό καθώς προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και η μετεγκατάσταση του Ναυτικού Οχυρού του Αγ. Στεφάνου το οποίο διαθέτει ραντάρ και είναι το μοναδικό που καλύπτει τις ανάγκες επιτήρησης των στενών Κέρκυρας-Αλβανίας. Εν ολίγοις εγείρονται και θέματα εθνικής ασφάλειας.. Ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όπως εκτιμάται, η επένδυση του Ερημίτη δεν θα αποδώσει περισσότερες από 30 με 40 θέσεις εργασίας,φυσικά ελαστικών μορφών…
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα funds που ελέγχει η NCH Capital ελέγχουν ακίνητα σε Αλβανία,Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Ουκρανία, Ρουμανία ενώ πλούσια υπήρξε η δράση της από τα πρώτα χρόνια των ιδιωτικοποιήσεων στη Ρωσία συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλων ρωσικών εταιρειών.

Το μαζικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην Κέρκυρα κατά του ξεπουλήματος του τόπου είναι μαζικό και αγωνιστικό. Δυο χρόνια μόλις πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί και υποσχέθηκε ότι θα μπει μπροστάρης στον αγώνα για να μην ξεπουληθεί ο τόπος, να μην ξεπουληθεί ο Ίσσος, ο Ερημίτης, το αεροδρόμιο, το λιμάνι. Το νησί τον εμπιστεύτηκε παρέχοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης.

Τώρα ο πρωθυπουργός βρέθηκε πάλι στο νησί . Αυτή τη φορά για ολιγοήμερες διακοπές στην Ερείκουσα. Ο θείος Κάρολος είχε δίκιο: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

.

Continue Reading

TOP NEWS

Τσίπρας: Έχουμε διαφορές στρατηγικές – Λαφαζάνης: Εμείς είμαστε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς είμαστε υπονομευτές της ενότητας και του προέδρου; ή όσοι ανοίγουν το δρόμο στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος;

του Θοδωρή Λαπαναΐτη

Σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης έχει μπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τσίπρας για πρώτη φορά παραδέχτηκε ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας ότι οι καταψηφίσεις και οι διαφωνίες στην κοινοβουλευτική ομάδα και τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορές «στρατηγικής»

Λίγη ώρα αργότερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ξεχωριστή κομματική εκδήλωση για τα 5 χρόνια της Ίσκρα, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του 61% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ιδιαίτερα της νεολαίας και διαμήνυσε στον Τσίπρα ότι «εμείς είμαστε η πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ».

Για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης κάνοντας ειρωνικά σχόλια για την από κοινού ψήφιση των προαπαιτούμενων του μνημονίου με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και λέγοντας χαρακτηριστικά «να τους χαιρόμαστε», επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγετική ομάδα ότι παραμέρισε και προσπαθεί να σβήσει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Δήλωσε εκ μέρους των βουλευτών που καταψήφισαν στη βουλή περήφανος λέγοντας ότι «αρνηθήκαμε τη μνημονιακή συναίνεση» και κατηγόρησε την πλευρά Τσίπρα για «συντροφικά μαχαιρώματα».

Απαντώντας μάλιστα στην εσωκομματική κριτική που δέχεται ότι υπονομεύει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα σημείωσε σκωπτικά: «Υπονομεύουμε το ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε τις αντιμνημονιακές αξίες και το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας; Εμείς είμαστε υπονομευτές της ενότητας και του προέδρου; ή όσοι ανοίγουν το δρόμο στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος;».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε μία προς μια τις αιχμές που έχει αφήσει ο Τσίπρας εναντίον των διαφωνούντων ότι δεν διαθέτουν εναλλακτική πρόταση διεξόδου. Επέμεινε μάλιστα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και μίλησε για έξοδο από το ευρώ αναφέροντας ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, το δημόσιο έλεγχο σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, την αναδιανομή του πλούτου και τη βαθιά διαγραφή του χρέους.

Κάλεσε τέλος να ανοίξει αυτή η συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις γιατί επέμεινε σε παρατεταμένες και γεμάτη αυταπάτες διαπραγμάτευση» που κατέστησαν τη χώρα και την κυβέρνηση «έρμαιο και αιχμάλωτη των πιστωτών».

Τέλος για ακόμα μια φορά η Πολιτική Γραμματεία που έγινε με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά από πάρα πολύ καιρό έδειξε ότι το ρήγμα έχει βαθύνει και μάλλον είναι αδύνατο ακόμα και το πεδίο συνεννόησης για τα διαδικαστικά. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ουσιαστικά έκτακτο συνέδριο για να αποσαφηνιστεί η στρατηγική του κόμματος και οι διαφορές που έχουν καταγραφεί. Από την πλευρά της η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου.

Οι διαφορές σ’ αυτά τα διαδικαστικά οφείλονται στο γεγονός ότι στην περίπτωση της πρότασης Τσίπρα θα πρέπει να εκλεγούν καινούργιοι σύνεδροι, ενώ στην περίπτωση της πρότασης της Πλατφόρμας το σώμα του συνεδρίου είναι ήδη εκλεγμένο από το προηγούμενο συνέδριο. Στην πρώτη περίπτωση η ηγεσία του Κόμματος πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει τους συσχετισμούς, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θεωρείται ότι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει υπέρ των διαφωνούντων με την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως: Παλιά πληγή στο θρυμματισμένο πρόσωπο της Αθήνας

Η αναζήτηση προσωρινού καταυλισμού από πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως δεν είναι καινούργια ιστορία

«Ήρθαν οι Ταλιμπάν, οι δυνάμεις του ISIS και μας κατέστρεψαν τα σπίτια. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Ζητάμε από την Ευρώπη να μας αντιμετωπίσει με ανθρωπιά και να μας δεχθεί. Να δείξουν οι Ευρωπαίοι ότι σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων. Από τότε που έχω γεννηθεί, ξέρω ότι στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει ειρήνη »

Δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκ των 600 Αφγανών προσφύγων που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως. Κάποτε είχαν μια πατρίδα. Κάποτε είχαν ένα σπίτι. Τώρα ανέστιοι, ρακένδυτοι, χωρίς πατρίδα, με τον πόνο της ξενιτιάς στο βλέμμα τους και την αγωνία να περισώσουν όση αξιοπρέπεια τους αφαιρέθηκε με βίαιο τρόπο.

Το ταξίδι τους κράτησε μια αιωνιότητα…Από το Αφγανιστάν, στο Ιράν και από την Τουρκία στην Ελλάδα. Και το ταξίδι συνεχίζεται..Όλοι θέλουν να συνεχίσουν προς την Ευρώπη, τη Γερμανία, τη Σουηδία και αλλού. Όλοι θέλουν να φύγουν.
Βρέθηκαν όμως εδώ. Στην Ελλάδα της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης. Στην Αθήνα όπου το Πεδίον του Άρεως τείνει να καταστεί μόνιμος καταυλισμός προσφύγων.

« Η αναζήτηση προσωρινού καταυλισμού από πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως δεν είναι καινούργια ιστορία. Να σας θυμίσω τους Σύρους πρόσφυγες που στο τέλος κατέλυσαν στο Σύνταγμα.» αναφέρει στο The Citizen, ο Θανάσης Κούρκουλας, εκ μέρους της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό». «Προσφεύγουν στο Πεδίον του Άρεως, άλλοι για λίγες ημέρες, άλλοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι Αφγανοί είναι λιγότερο οργανωμένοι σε ότι αφορά τη διασύνδεσή τους με δικά τους δίκτυα ομοεθνών τους στην Ευρώπη. Έτσι η παραμονή τους στον χώρο παρατείνεται.»

Παλιά πληγή επομένως στο θρυμματισμένο πλέον πρόσωπο της ευρωπαϊκής μας πρωτεύουσας. Απαιτείται επειγόντως η εξεύρεση ενός χώρου που θα στεγάζει τους πρόσφυγες που φτάνουν συνεχώς κατά κύματα στη χώρα.

«Εδώ και δυο χρόνια θα έπρεπε να έχουν εξευρεθεί αυτοί οι χώροι. Υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία, υπάρχουν ακατοίκητα κτίρια, ακόμη και στρατόπεδα που δεν είναι αποκομμένα από τον κοινωνικό ιστό» προσθέτει ο κ Κούρκουλας.
Μεταξύ των προσφύγων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά. Περισσότερα από εκατό.

«Τα παιδιά αφυδατώνονται πολύ γρήγορα ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίζουν και γαστρεντερικά προβλήματα ενώ οι οι 600 άνθρωποι πάσχουν από τη λεγόμενη νόσο του πρόσφυγα. Είναι δηλαδή πολύ ταλαιπωρημένοι, ζώντας σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για πολύ καιρό» δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης.

Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως εδώ και λίγες ημέρες ενώ άλλοι ήδη διαβοιούν κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες ένα και ενάμιση μήνα.

Η ανταπόκριση όμως των πολιτών, των συλλογικοτήτων και των πρωτοβουλιών είναι συγκλονιστική.

«Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με όλη την αγωνία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τα έντονα συναισθήματά μας, η ανταπόκριση του κόσμου, των απλών πολιτών είναι υποδειγματική.»

Οι πρωτοβουλίες καλούν σε συγκέντρωση τροφίμων και βασικών ειδών υγιεινής στα εξής σημεία:

ck2oxxyuyaarm5x– Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού 13 Εξάρχεια

-Κονσερβοκούτι Ιπποκράτους 148-                          

-Φορμάϊκα Καρόρη 5 Μοναστηράκι

-Lacandona Ηπίτου 4 Σύνταγμα

-Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος Νέα Φιλαδέλφεια

Για την προσεχή Τετάρτη πάντως η Περιφέρεια Αττικής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το Πεδίον του Άρεως έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία ,τον Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ που προστρέχουν στην περίθαλψη των προσφύγων. προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον χώρο και το κτίριο εντός των ορίων της Περιφέρειας, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής. Μια απόφαση που όφειλε να έχει ληφθεί χθες καθώς ευρωπαϊκά κονδύλια προορίζονται για το σκοπό αυτό και δεν έχουν μέχρι στιγμής εκταμιευτεί.

«Αυτό το ταξίδι, αυτή η προσφυγιά, αυτός ο δρόμος που έχουμε περάσει είναι η πιο άσχημη στιγμή της ζωής μου. Σήμερα δεν έχουμε σπίτι. Δεν έχουμε πού να μείνουμε. Είμαστε χωρίς πατρίδα. Νιώθω άσχημα» : τα λόγια αντί επιλόγου της 11χρονης Φατιμά.

Continue Reading

Trending