Connect with us

ΓΕΥΣΗ

Σαλάτα κοχυλάκι με τόνο και το παγωτό με την μερέντα…

Σήμερα, μιας κι έσφιξαν οι ζέστες, θα φτιάξουμε ένα ελαφρύ, εύκολο, αλλά και χορταστικό γεύμα κατάλληλο για την ζέστη και επειδή μου το ζητήσατε με επιμονή, θα σας δώσω και το παγωτό με την μερέντα…

Ας ξεκινήσουμε από το γεύμα μας…

Θα χρειαστούμε μισό πακέτο ζυμαρικό κοχυλάκι, μια κονσέρβα τόνου, καμιά δεκαριά ντοματίνια κομμένα στην μέση, ένα αγγουράκι ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι, λίγο λάδι, αλατοπίπερο και φεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω, στο τέλος.

Θα ξεκινήσουμε βράζοντας το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά, να γίνουν al dente

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα αλλά υλικά μας, ανακατεύουμε καλά, τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έτοιμο!!!!

Αν θέλετε τα αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δροσερέψουν!!

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ 2

Πάντα στις μεγάλες ζέστες προτιμούμε ελαφριά γεύματα…

Τώρα θα φτιάξουμε το παγωτό με την μερέντα που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους!!!!!

Θα χρειαστούμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, μισό κουτί γάλα κανονικό, ένα κουτάκι μερέντα, μια σοκολάτα μικρού μεγέθους με ξηρούς καρπούς, αμύγδαλο η φουντούκι, ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος για γλυκά και μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.

Βάζουμε σ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και τα δυο γάλατα και συνεχίζουμε το χτύπημα για δυο τρία λεπτά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε την μερέντα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ένα λεπτό ακόμη.

Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε δοχείο η πλαστικό η μεταλλικό για 6 η 7 ώρες περίπου.

Ανά μια ώρα βγάζετε το και ανακατέψτε το με το σύρμα, για να γίνει πιο αφράτο, πάντως από μόνο του είναι ένα αφράτο παγωτό!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ

Καλοφάγωτα!

Continue Reading
Advertisement