Connect with us

ΓΕΥΣΗ

Μια Ηπειρώτικη τυρόπιττα η η πίττα του φτωχού

Έχω μια φίλη την Μαρία, πολύ καλή μαγείρισσα και ερωτευμένη με τον τόπο της, που πολλές φορές μου λέει συνταγές της πατρίδας της…

Μια απ αυτές είναι και αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα, που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι πεντανόστιμη!!

Θα χρειαστούμε δυόμισι χούφτες αλεύρι, έτσι μου είπε η φίλη μου, τρία φλιτζάνια δηλαδή είναι καλά, τρία αυγά, λίγο νερό, ένα σφηνάκι τσίπουρο με άρωμα, λίγο λάδι, τυρί φέτα μαλακή.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από την φέτα, τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας πηχτός χείλος, ούτε σφιχτός, ούτε αραιός.

Στρώνουμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα που την λαδώνουμε και ρίχνουμε επάνω τον χυλό μας, τρίβουμε λίγο πιπέρι και βάζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα, να σκεπαστεί παντού και την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μισή ώρα.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ 1

Μόλις ροδίσει ελαφρά η φέτα, η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη και γίνεται τραγανή…

Εσείς βέβαια επάνω από τον χυλό, μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε και να φτιάξετε κάτι σαν πίτσα ας πούμε…

Εγώ την έφτιαξα και με τους δυο τρόπους, κλασσική, παραδοσιακή, Ηπειρώτικη πίτα και σε πιο μοντέρνα εκδοχή ως πίτσα.

IMG_20150530_225424

Ήταν και με τις δυο εκδοχές υπέροχη!!!!!

Continue Reading
Advertisement