Connect with us

TOP NEWS

Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη της Χ.Α. – Τραμπουκισμός στην οικογένεια Φύσσα από τους χρυσαυγίτες

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφότου το κοινό που παρακολουθούσε τη δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που διεξάγεται στη διπλανή αίθουσα, εισέβαλε στην αίθουσα εκδίκασης της χρυσής αυγής και έγιναν επεισόδια.

Έτσι, η δίκη διεκόπη για τις 4 Ιουνίου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 με παρόντες τους Σ. Μπούκουρα και Δ.Κουκούτση. Οι νεαροί, μεταξύ των οποίων -κατά πληροφορίες- και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που μετάγονταν για τη δική του δίκη, εισέβαλαν στην αίθουσα λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» και πετούσαν μπουκάλια με νερό.

Η έφοδος επιχειρήθηκε από μία πλάγια πόρτα της αίθουσας. Σημειώθηκε μεγάλη ένταση, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους αποτρέψουν. Η υπεράσπιση των κατηγορούμενων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παρασταθεί στη δίκη.

Στην αίθουσα επικράτησε κομφούζιο, καθώς οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν ντροπή για το γεγονός ότι η δίκη εξακολουθεί να διεξάγεται στην συγκεκριμένη αίθουσα παρά τις ενστάσεις παραγόντων της δίκης και κατοίκων της περιοχής.

H αναστάτωση αυτή, που διήρκησε περί τα 10 δευτερόλεπτα, έδωσε την αφορμή στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους να εμφανίσουν τους πραγματικούς εαυτούς, απευθυνόμενοι με απειλητικές φράσεις προς το κοινό στο οποίο βρισκόταν και η οικογένεια Φύσσα, αλλά και προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Ήταν εκείνη τη στιγμή που η οικογένεια Φύσσα, και ιδίως η μητέρα και ο πατέρας του, ξέσπασαν τόσο κατά των κατηγορουμένων όσο και κατά των αστυνομικών: “Τον Παύλο δεν τον προστατέψατε, μόνον αυτούς ξέρετε να προστατεύετε”, φώναζαν συγγενείς και φίλοι του Φύσσα.

kazantzoglou

Ο Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, δείχνει το “επίπεδο” του κάνοντας κωλοδάκτυλο προς την οικογένεια του θύματος.

Το επεισόδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και του Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος δήλωσε στην έδρα ότι η υπεράσπιση δεν δύναται να παραστεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Το σημερινό περιστατικό ήταν αρκετό για να πέσει το προσωπείο του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”: η πιο ενδεικτική φιγούρα ήταν αυτή του πρώην βουλευτή Κουκούτση που στράφηκε αρχικά προς τα έξω φωνάζοντας “Θα σας λιώσουμε αρχίδια”, στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής φωνάζοντας “αρχίδια έρχεται η ώρα σας” και συνέχισε με ύβρεις κατά της μουσουλμάνας διερμηνέως της αραβικής γλώσσας που κάθεται πίσω από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Κουκούτσης όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν ζητήσει αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί, με βασικό ισχυρισμό την τέλεση των βουλευτικών τους καθηκόντων.

Οι “βουλευτές” της Χρυσής Αυγής θα πρέπει ωστόσο να αποφασίσουν αν επιθυμούν να είναι καθώς πρέπει κοινοβουλευτικοί παράγοντες ή νεοναζί τραμπούκοι του δρόμου. Η συμπεριφορά του Κουκούτση σήμερα παρέπεμπε ευθέως στο δεύτερο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους αστυνομικούς «λάθος τους», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».

spf

Η στιγμή της μεταγωγής των κατηγορούμενων της ΣΠΦ και της εκσφενδόνισης δύο πλαστικών μπουκαλιών.

Ακολούθως πήρε το λόγο άλλος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους» της άλλης πλευράς. Ο συνήγορος υποστήριξε οι τέσσερις συνάδελφοί του από την υπεράσπιση έχουν υποστεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια από τη δικαστική αίθουσα. Τον λόγο έλαβε, τότε, συνήγορος από την πολιτική αγωγή, ο οποίος φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

Με το που ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος, ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άρχισε να φωνάζει ιδιαίτερα φορτισμένη προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε».

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε τότε προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει: «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 είσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

Όταν αποφορτίστηκε κάπως η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τής είπε: «Πόσο υπομονή να κάνω;» για του απαντήσει εκείνη: «Να σπάσετε θέλουν. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Μη σπάσεις, λογοκρισία θέλουνε».

Με πληροφορίες από: jailgoldendawn

Continue Reading
Advertisement