Χ. Ταχιάου: Να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια για να προχωρήσει το έργο του Μετρό

Σχετικά με τις εργασίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη απέστειλε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, με την οποία ζητά να οριστεί εκ νέου μια συνάντηση μεταξύ των φορέων και των βουλευτών της πόλης που συμμετείχαν στην πρώτη διάσκεψη, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς από τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Υπουργό κ. Σταθάκη για το θέμα του Μετρό.

Η Χριστίνα Ταχιάου τονίζει πως πρέπει να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε και να οριστούν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως «θα μπορούσαμε βεβαίως, μέσω της βουλευτικής μας ιδιότητας, να πληροφορηθούμε σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργού για το Μετρό. Όμως, μια τέτοια ενέργεια θα απαξίωνε την εικόνα της συλλογικής προσπάθειας που μόλις ξεκινήσαμε μαζί σας και που απαιτούν οι περιστάσεις και κυρίως οι συμπολίτες μας».

Η βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε πως το πρόβλημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά. Ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης, ο στόχος είναι η προάσπιση του συμφέροντος της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ακολουθώντας κοινή και συντονισμένη δράση, θα βοηθήσουμε την επανεκκίνηση του έργου, δίνοντας τέλος στις χρόνιες καθυστερήσεις που δυστυχώς ταλαιπωρούν τόσο την πόλη μας».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Προς

κ. Γιάννη Μπουτάρη

ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αξιότιμε Δήμαρχε

Κατά την μεταξύ μας συνάντηση στις 24 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης συζητήσαμε σχετικά με την αναγκαιότητα σύγκλησης μιας διάσκεψης μεταξύ βουλευτών και φορέων της πόλης, ώστε να βρεθεί λύση για το Μετρό. Ενώνοντας όλοι τις φωνές μας και ακολουθώντας κοινή και συντονισμένη δράση, θα βοηθήσουμε την επανεκκίνηση του έργου, δίνοντας τέλος στις χρόνιες καθυστερήσεις που δυστυχώς, ταλαιπωρούν τόσο την πόλη μας.

Χάρη στην πρωτοβουλία που αναλάβατε μετά την συνάντηση μας, η διάσκεψη αυτή έγινε στις 3 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε η επίσκεψη και η συνάντησή σας στις 7 Απριλίου, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, στον οποίο μεταφέρατε τα αποτελέσματα της διάσκεψης.

Ωστόσο, αν και έκτοτε έχουν περάσει αρκετές ημέρες, δεν ενημερωθήκαμε εκτενώς από εσάς, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχατε με τον κ. Σταθάκη. Κατά συνέπεια, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της πρώτης υπερκομματικής προσπάθειας που αναλάβαμε, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να προχωρήσει το έργο. Μέχρι στιγμής δυστυχώς, το μόνο σίγουρο είναι πως η κατασκευή έχει «παγώσει» και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα το οποίο να προβλέπει την επανέναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου.

Θα μπορούσαμε βεβαίως, μέσω της βουλευτικής μας ιδιότητας, να πληροφορηθούμε σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργού για το Μετρό. Όμως, μια τέτοια ενέργεια θα απαξίωνε την εικόνα της συλλογικής προσπάθειας που μόλις ξεκινήσαμε μαζί σας και που απαιτούν οι περιστάσεις και κυρίως οι συμπολίτες μας.

Το πρόβλημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και για να αποτελεί ευκαιρία για κομματική εκμετάλλευση. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης, ο στόχος είναι να προασπίσουμε το συμφέρον της Θεσσαλονίκης.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να οριστεί σύντομα μια νέα διάσκεψη μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν στην προηγούμενη διάσκεψη, προκειμένου να μας ενημερώσετε σφαιρικά για τα αποτελέσματα της συνάντησης σας με τον κ. Υπουργό και να ορίσουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα του Μετρό. Παραμένω στην διάθεση σας προκειμένου να οργανωθεί και να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια μεταξύ φορέων και βουλευτών της πόλης μας.

Μετά τιμής

Χριστίνα Ταχιάου – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Κείμενο: Δημήτριος Μαχαιρίδης

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στα δικαστήρια οι γονείς της Έμμας: Ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας – «Ο 26χρονος βγήκε για να...

Λαγονήσι: Τρόμαξαν από τους καπνούς – Ελεγχόμενη η καύση σε ξενοδοχείο

Ανησυχία το πρωί της Τρίτης (29/11) στα νότια προάστια της Αττικής για φωτιά η...

Ηράκλειο: Αγωνία για τον 44χρονο που ήπιε καυστικό υγρό

Ηράκλειο: Ο 44χρονος έχει υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις στα ζωτικά του όργαναΌπως αναφέρει το cretapost.gr,...

Σεισμός Εύβοια: Οι επιστήμονες συνιστούν προσοχή – Μικρές οι ζημιές

Σεισμός στην Νότια Εύβοια: Οι σεισμολόγοι κάνουν λόγω για κύρια δόνηση ωστόσο είναι νωρίς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ