Μάρδας: Έχουμε 160 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα

“Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας…

…εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά των Δήμων και των Περιφερειών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΪεξήγησε πως με την ΠΝΠ έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια ταμεία 160 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε πως με την ρύθμιση επιδιώκεται να δημιουργηθεί η βέλτιστη ρευστότητα για το μέλλον. Ανέφερε επίσης πως οι πρόσθετες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου φτάνουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει η αίσθηση ότι οι περιφερειάρχες έχουν ικανοποιηθεί με την ευνοϊκή εξέλιξη στη ρύθμιση, ωστόσο οι Δήμοι ίσως έχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Ο κ. Μάρδας προανήγγειλε χθες Πέμπτη ρύθμιση με την οποία το κράτος θα αναλάβει την ζημία (πέναλτι) που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα διατεθούν αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος και όχι για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Είπε ότι τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σεπόλια: Πρώτο επισκεπτήριο στη φυλακή για τον Ηλία Μίχο – Πουλάει περιουσία του

Σεπόλια: Το πρώτο του επισκεπτήριο στις φυλακές των Γρεβενών θα δεχθεί ο Ηλίας Μίχος...

Κλήρωση Τζόκερ (26/1/2023): Ένας τυχερός κέρδισε 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Έναν μεγάλο τυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ - Πόσα χρήματα...

Κλήρωση Τζόκερ (29/1/2023): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 750.000 ευρώ μοιράζει απόψε το Τζόκερ μετά το τζακ ποτ της...

Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον Εσταυρωμένο

Ηράκλειο: Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός - Στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ