Μάρδας: Ανοησίες ότι πτωχεύουμε στις 9 Απριλίου

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, φήμες και πληροφορίες που φέρουν την Ελλάδα να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της την 9η Απριλίου που πρέπει να καταβάλλει δόση στο ΔΝΤ.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε τα σενάρια περί πτώχευσης τη Μ Πέμπτη, που διακινήθηκαν με αφορμή το Euro Working Group, ως «ανοησίες» ενώ διαβεβαίωσε ότι οι κρατικές υποχρεώσεις ως το τέλος του μήνα μπορούν να αποπληρωθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάρδα ανέφερε: «Και ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας… Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη Παρασκευή άραγε?) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι΄ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο… και οι διαπραγματεύσεις βέβαια τρέχουν! Αν και μπορεί να θεωρηθεί τολμηρή η ακόλουθη άποψη, έχω την αίσθηση, με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και τα όσα προσδοκούμε να θα υλοποιηθούν, ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Το μόνο που μένει είναι να πάψει η ασφυξία στην αγορά».

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κανονικά την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ προγραμματίζεται για...

Νέα απάτη στην Πάτρα με θύμα 78χρονη – «Πέταξε» από το μπαλκόνι 3.000 ευρώ

Πάτρα: Οι απατεώνες την έπεισαν για δήθεν τροχαίο και τους έδωσε σε σακούλα χρήματα...

Φθιώτιδα: Νταλίκα «σκαρφάλωσε» στο διαχωριστικό στηθαίο

Εκτροπή νταλίκας  το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας...

Απάτη στην Πάτρα με θύμα 78χρονη – «Πέταξε» από το μπαλκόνι 3.000 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης στην Πάτρα σε βάρος ηλικιωμένης, με το πρόσχημα του τραυματισμού της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ