Μάρδας: Υπάρχουν λεφτά για ΔΝΤ, για μισθούς και συντάξεις

Υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μηνός.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επερχόμενες λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, στις 14 και τις 17 Απριλίου, δεν συνιστούν πλέον πηγή ανησυχίας για την Αθήνα.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και τα σχόλια της πηγής του Γαλλικού Πρακτορείου ουσιαστικά αποσκοπούν στο να καταρρίπτουν τις υποψίες πως η χώρα μας δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αμφότερα το χρέος προς το Ταμείο και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση έχει περάσει «την περίοδο της σύγκρουσης», και βιώνει πλέον μια «απαραίτητη» περίοδο «ωρίμανσης». «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στους δανειστές και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ωρίμανσης που είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κανονικά την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ προγραμματίζεται για...

Νέα απάτη στην Πάτρα με θύμα 78χρονη – «Πέταξε» από το μπαλκόνι 3.000 ευρώ

Πάτρα: Οι απατεώνες την έπεισαν για δήθεν τροχαίο και τους έδωσε σε σακούλα χρήματα...

Φθιώτιδα: Νταλίκα «σκαρφάλωσε» στο διαχωριστικό στηθαίο

Εκτροπή νταλίκας  το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας...

Απάτη στην Πάτρα με θύμα 78χρονη – «Πέταξε» από το μπαλκόνι 3.000 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης στην Πάτρα σε βάρος ηλικιωμένης, με το πρόσχημα του τραυματισμού της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ