“Λουκέτο” σε 8.500 επιχειρήσεις

Περίπου 40.000 υπάλληλοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχασαν τη δουλειά τους το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, υπάρχει κίνδυνος απώλειας ακόμη 20.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) τους επόμενους έξι μήνες, αφού η ΓΣΕΒΕΕ αναμένει «λουκέτο» σε 8.500 επιχειρήσεις.

Τι και αν οι αρνητικές προβλέψεις εξαμήνου των επιχειρήσεων υποχωρούν σημαντικά συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2014; Μία στις τρείς επιχειρήσεις δήλωσε ότι διατρέχει σημαντικό κίνδυνο «λουκέτου», με το 3% του συνόλου να τοποθετεί αυτό το ενδεχόμενο μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ακόμη το 44,4% των επιχειρήσεων επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καταβολή των μισθών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία στις τέσσερις παρουσίασε κέρδη, ενώ το 37,3% αυτών κατέγραψε ζημιές.

Όπως μάλιστα εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ η συνολική πτώση στον τζίρο την τελευταία χρονιά έφτασε το 13%, ενώ από την έναρξη της κρίσης άγγιξε το 77%, με τον κλάδο του εμπορίου να εμφανίζει τις περισσότερες απώλειες.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η βρεφονηπιοκόμος για τον ξυλοδαρμό παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμούς μικρών παιδιώνΣε φυλάκιση...

Μεταξουργείο: Νέος συναγερμός για την αρπαγή 13χρονης

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την αρπαγή 13χρονης από το Μεταξουργείο.Όπως αναφέρεται...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αργυρούπολη – Ελληνικό και Γλυφάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου που θα...

Ναυπακτία: Πώς απέσπασαν 38.000 ευρώ από ανυποψίαστη γυναίκα

Νέο περιστατικό απάτης σημειώθηκε, με θύμα αυτή τη φορά μία γυναίκα από περιοχή της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η βρεφονηπιοκόμος για τον ξυλοδαρμό παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμούς μικρών παιδιώνΣε φυλάκιση...