Γ.Μπράουν: Η Βρετανία θα γίνει Β. Κορέα εάν βγει από την Ε.Ε.

Η Μεγάλη Βρετανία θα καταλήξει να είναι η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν.

Ο κ. Μπράουν τονίζει ότι η Μ. Βρετανία βρισκόταν στο σωστό δρόμο ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία να ξεπεράσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί ως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αλλά κάτι τέτοιο τίθεται σε κίνδυνο εάν η χώρα αποφασίσει την αποχώρησή της από την Ε.Ε.. Ο νυν πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην Ένωση εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε λιγότερο από δύο μήνες, στις 7 Μαΐου.

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια σχετικά με τις 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τις 25.000 εταιρείες, τις ετήσιες εξαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών και τις 450 δισεκατομμύρια λίρες σε εσωτερικές επενδύσεις που συνδέονται άμεσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει στο άρθρο του το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian ο κ. Μπράουν.

«Και πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το πώς η επιλογή του Χονγκ Κονγκ – ‘να αφήσουμε την Ευρώπη ώστε να ενταχθούμε στον Κόσμο’ – είναι στην πραγματικότητα η επιλογή της Βόρειας Κορέας, η οποία κατέληξε στο κρύο χωρίς φίλους, χωρίς επιρροή, με λίγες νέες εμπορικές συναλλαγές και ακόμα λιγότερες επενδύσεις», προειδοποιεί ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός.

Το Εργατικό Κόμμα του κ. Μπράουν, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απέχει ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες από τους Συντηρητικούς του κ. Κάμερον, έχει σημειώσει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε τέτοιο δημοψήφισμα, εκτός εάν υπάρξει μια ουσιαστική μετατόπιση των εξουσιών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 45%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε αντίθεση με το 35% όσων επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

πηγή: Ναυτεμπορική

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα Prorata: Είναι δίκαιοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη;

Κάθε εβδομάδα το Newsbomb.gr σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PRORATA, θέτουν το ερώτημα...

Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Αττικής

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 51 περιπτώσεις κλοπώνΕξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συμμορία...

Στη φυλακή ο 27χρονος της συμμορίας «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας»

Επίθεση στα γραφεία της Real: Στη φυλακή ο 27χρονος που εμφανίζεται μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες...

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία: 20.816 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Σε 20.816 παραβάσεις ανήλθαν οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία, από 20...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Αττικής

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 51 περιπτώσεις κλοπώνΕξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συμμορία...