Στον Καρλ Λάγκερφελντ αφιερωμένο το φετινό Met Gala

Karl Lagerfeld: Το Met Gala του ερχόμενου Μαΐου καθώς και μια μεγάλη αναδρομική έκθεση θα είναι αφιερωμένα στον σχεδιαστή.

Μια έκθεση υπερπαραγωγή ετοιμάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – Ινστιτούτο Κοστουμιών (για τους φίλους Μουσείο Met) της Νέας Υόρκης για την επόμενη άνοιξη. Θα είναι αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος θα είναι επίσης το θέμα του Met Gala που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Παρίσι, η Άννα Γουίντουρ είπε ότι η ιδέα γεννήθηκε λίγο μετά τον θάνατο του σχεδιαστή το 2019. «Ο Καρλ θα ανησυχούσε με την ιδέα των ρούχων του να εμφανίζονται σε μουσείο» ανέφερε. «Σιχαινόταν την ιδέα η μόδα να στέκεται ακίνητη για να τη θαυμάζουν ρίχνοντάς της ματιές». Επίσης, περιέγραψε τον Λάγκερφελντ ως φίλο, βασιλιά της επιχειρηματικότητας και έναν από τους πιο διαβασμένους ανθρώπους.

Με τη Γουίντουρ συμφώνησε και ο επιμελητής της έκθεσης και του Ινστιτούτο Κοστουμιών Άντριου Μπόλτον: «Ποτέ δεν κουραζόταν να μου λέει ότι η μόδα δεν είναι τέχνη και δεν πρέπει να εμφανίζεται σε μουσεία». 

Η έκθεση με τίτλο Karl Lagerfeld: a Line of Beauty ήταν προγραμματισμένη για το 2021, αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. Περιγράφεται ως «δοκίμιο» παρά ως αναδρομική, ώστε ο Λάγκερφελντ να μην τη στοιχειώσει από τον ουρανό. Πάντως, θα εκτεθούν περισσότερες από 150 δημιουργίες του, που καλύπτουν το σύνολο της σχεδιαστικής του καριέρας, από τους οίκους Chloé, Fendi, Chanel, του δικού του brand και τις δουλειές του σε Balmain και Patou.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

NAVTEX για την επέκταση των σεισμικών ερευνών για κοιτάσματα νότια της Κρήτης εξέδωσε το...

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω χρόνια να δω τα παιδιά μου»

Ούτε φωτογραφίες δεν έχουν δει από τα παιδιά τους τα οποία φιλοξενούνται στην Κιβωτό...

Ηράκλειο: Κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε ευάλωτα άτομα

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αφορά προς το παρόν άτομα που διαμένουν στη 2η Δημοτική...

Κιβωτός του Κόσμου: Θύματα φοβούνται να καταγγείλουν

Κιβωτός του κόσμου: Με ένα τείχος φόβου έχουν έρθει αντιμέτωπες οι εισαγγελικές αρχές στην...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ