Με την αμυντική έκθεση DEFEA εκκινούν εκ νέου τα συνέδρια στην Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες, ενώ 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες δείχνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την έκθεση.

Η πρώτη διεθνής έκθεση DEFEA πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα έχει επανεκκινήσει τις εξοπλιστικές προσπάθειες μετά μια παρατεταμένη απραξία, την οποία επέβαλε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Τούτο αναμένεται να οδηγήσει στη μεγιστοποίηση των αναμφισβήτητων εθνικών ωφελημάτων που απορρέουν από την διοργάνωσή της.

Παράλληλά, η DEFEA θα θέσει τις βάσεις για να ανέλθει και πάλι η χώρα μας στη θέση που της αξίζει, δημιουργώντας forum διακρατικών επαφών και διεθνούς συνεργασίας, παράλληλα με την προβολή των επιτευγμάτων της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, την τεχνική ενημέρωση και την ανάπτυξη ευνοϊκού περιβάλλοντος για την συζήτηση συμπράξεων εταιρειών και εργοστασίων.

Η κομβική θέση της Ελλάδος ως ενός από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέρα από το γεγονός ότι χώρα επενδύει διαχρονικά στην εθνική άμυνα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις στρατηγικών συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια της οικονομίας και της βιομηχανίας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, υπουργοί, αρχηγοί Γενικών Επιτελείων και αρμόδιοι παράγοντες για τους εξοπλισμούς των χωρών τους έχουν προσκληθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση.

Σε συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα δοθεί η ευκαιρία στους υψηλούς προσκεκλημένους να αλληλοενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για σημαντικά αμυντικά ζητήματα.

Η DEFEA τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει δε ως στρατηγικό συνεργάτη το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).


Πηγή

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο twitter η ιστοσελίδα the-brake.net από κλειστό κύκλωμα καταστήματος, φαίνεται...

Νεκρό παιδί στις Σέρρες: Συλλήψεις για την έκρηξη στο λέβητα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για το νεκρό παιδί μετά την έκρηξη στο λέβητα του 9ου...

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με οδοφράγματα, πέτρες και φωτιές από Ρομά

Ομάδα Ρομά διαμαρτύρεται για τον τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού και προκάλεσε επεισόδια...

Κορονοϊός : 43.748 κρούσματα και 154 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Η νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού το διάστημα 28...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ