Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Απριλίου – Οι «κόφτες» για τον Μάιο

Επίδομα 534 ευρώ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές των αναστολών Απριλίου – Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την ενίσχυση και τον Μάιο. 

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ως εκ τούτου, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει νέα λίστα με ΚΑΔ για ανοιχτές και πληττόμενες επιχειρήσεις, που θα μπορούν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή για τον μήνα Μάιο και να πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

«Κόφτης» για 150.000 εργαζόμενους

Οι 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Ο μήνας Μάιος είναι η αρχή γι’ αυτό τον νέο «κόφτη». Έτσι θα μπορούν να βγαίνουν σε αναστολή και να λαμβάνουν το επίδομα 534 ευρώ μόνο εργαζόμενοι που εργάζονται τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα.

Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε αναστολή η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εφεξής οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ ελάχιστον 4 ώρες ημερησίως. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι το πεδίο της σχετικής ρύθμισης θα καταλαμβάνει όσους έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πηγή

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Ίσως πέσουν βράχοι και με διέλευση φορτηγού

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «το πρόβλημα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας υπάρχει επί...

Πάνω από 4.500 «κλικ» καθημερινά τον Νοέμβριο στο mitos.gov.gr

Στην πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί πιλοτικά, βρίσκονται 2.088 δημοσιευμένες διαδικασίες που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση...

Νέο ρεκόρ για ΑΠΕ – Ξεπέρασαν στην ηλεκτροπαραγωγή τα ορυκτά καύσιμα

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μαζί με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, έφθασαν στο πρώτο δεκάμηνο του έτους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ