Τσίπρας: Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται «καλή χρονιά»

«Φοβάμαι μην χάσω την εξουσία, σας καλώ σε αποστασία». Με αυτή την χαρακτηριστική «διαπίστωση» εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα από την Λάρισα, σχολιάζοντας άρθρο του Αντώνη Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Θέτοντας, δε, το δίλημμα της επικείμενης προεδρικής εκλογής, επεσήμανε ότι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος και αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας ή αν θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης. Αυτή είναι η ουσία, υπογράμμισε, όσο κι αν ο κύριος Σαμαράς και οι συναυτουργοί του προσπαθούν να φορέσουν το ζουρλομανδύα τους στη Βουλή των Ελλήνων, γιατί ο λαός έχει ήδη το λόγο.

Παράλληλα απηύθυνε προσκλητήριο συμπαράταξης σε όσες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα “θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα“, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε Έλληνα, όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε μέχρι χτες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε
ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ήρθε στην Λάρισα, προκειμένου να συμμετάσχει σε περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος με αντικείμενο την παρουσίαση και την ανταλλαγή απόψεων για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο πυκνό ακροατήριο: «έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα το πόσο πολύ φοβάται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί τη λέξη φόβος 15 φορές σε ένα σε ένα άρθρο. Τόσο πολύ φοβάται».

Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό ότι διαστρεβλώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κρύβει το δικό του, το οποίο αποκαλύπτουν τα e-mail προς την τρόικα. Και επειδή, σχολίασε, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία. Ο τίτλος του άρθρου του θα έπρεπε να είναι.

«Φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία»

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε με νόημα ότι το 2014 δεν είναι 2012, ο χρόνος τη παρούσας Κυβέρνησης τελείωσε και οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται «καλή χρονιά» με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία για το λαό, με τον ΣΥPΙΖΑ «κορμό», όπως είπε, της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής.

Το Ιούνιο του 2012, σχολίασε, έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση. Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Ιδιαίτερη έμφαση απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας και στις κοινωνικές συμμαχίες, αναφέροντας ότι στην στρατηγική έντασης που υιοθετεί η άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την στρατηγική ενότητας του λαού και των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που καταστρέφονται από τις πολιτικές των μνημονίων. «Στρατηγική της συμμαχίας για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για μια πολιτική προγραμματική και εκλογική συμμαχία που θα οικοδομήσει μιας κυρίαρχη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα.

Εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος και στο πρόγραμμα του κόμματος, όπως αυτό το είχε εξαγγείλει και από την Θεσσαλονίκη, υποστήριξε εκ νέου ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση, τόνισε. Μπορεί το πρόγραμμα μας να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Επανέλαβε δε ότι ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο δεύτερος αποτελείται από μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας και ο τρίτος είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το πρόγραμμα αυτό, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος. Γιατί σχεδιάστηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας. Μπορεί λοιπόν να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις οποίες έχουμε καταθέσει αναλυτικό σχέδιο.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σεπόλια: Πρώτο επισκεπτήριο στη φυλακή για τον Ηλία Μίχο – Πουλάει περιουσία του

Σεπόλια: Το πρώτο του επισκεπτήριο στις φυλακές των Γρεβενών θα δεχθεί ο Ηλίας Μίχος...

Κλήρωση Τζόκερ (26/1/2023): Ένας τυχερός κέρδισε 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Έναν μεγάλο τυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ - Πόσα χρήματα...

Κλήρωση Τζόκερ (29/1/2023): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 750.000 ευρώ μοιράζει απόψε το Τζόκερ μετά το τζακ ποτ της...

Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον Εσταυρωμένο

Ηράκλειο: Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός - Στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ