ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Χαστούκι» στον Ερντογάν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ: Πλήρης αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα

Τέσσερα ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα του έκτακτου Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προεδρία του Ζοζέπ Μπορέλ.
Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Περισσότερα σε λίγο…
You may like
-
Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στον Ιανουάριο η καταβολή – Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι
-
Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι δηλώσεις – Πότε πληρώνονται οι αναστολές Ιανουαρίου
-
ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να πάει οπλισμένος στην ορκωμοσία του Μπάιντεν
-
Κορονοϊός στη Γαλλία: 141 θάνατοι εξαιτίας και 16.642 κρούσματα σε 24 ώρες
-
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι την Τρίτη (19/1) η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων
-
Συρία: Νεκροί τρεις στρατιώτες σε επίθεση κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν