Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ ηλίθιε!

Γράφει ο Κοσμάς ο Ιταλός

Την Κυριακή οι πολίτες «μίλησαν». Η Φωφάρα έβαλε μπρος τη μηχανή και πήρε τελικά 39 και κάτι με 40. Ο Σταύρος πήρε με την εμμονικά εναλλακτική καμπάνια του κάτι ψιλά και ο δήμαρχος της καρδιάς μας 2ψήφιο. Είχαμε και τον Νίκο τον Ανδρουλάκη που ίσως είναι και ο πρώτος μετά από χρόνια που «βγάζει γλώσσα» στα κατε[στημένα].

Τι παίζει τώρα;

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο

Τον χώρο τον καταλαμβάνει η Φωφάρα και λογικά περιμένω να βγει τη Δευτέρα και να πει: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» ή κάτι τέτοιο. Η Φώφη δεν νίκησε. Έχασε η διαδικασία.

Και η διαδικασία έχασε διότι ο Σταύρος -αμέσως μετά την ήττα του-φλερτάρει Φώφη για το «μετά» του με αποτέλεσμα να λέει στους ψηφοφόρους του Ποταμιού: «Παιδιά, κοιτάξτε, το παλέψαμε. Σας είπα πως θα είμαστε η «άλλη πρόταση» αλλά ουσιατικά, κοιτάξτε, εγώ από το ΠΑΣΟΚ προέρχομαι. Δεν το ξέχασα ποτέ αυτό! Από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Και αυτό λέω τελικά να στηρίξουμε. Αυτό ήταν εν τέλει το «νέο» στο κατα Σταύρον ευαγγέλιο.

Τι θα κάνουν τώρα οι ψηφοφόροι του Ποταμιού είναι μια άλλη ιστορία. Έχει πόνο! Το ξέρει αυτό ο Σταύρος αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Ο Δήμαχος Γεώργιος από την άλλη, με την μόνιμη ουδετερότητά του σε κάθε τι που λέει ή που κάνει ή που φαντασιώνεται, μάλλον επιθυμεί και εκείνος μια καρέκλα στο μέλλον. Γιατί η δημαρχία δεν «ξαναπαίζει» σίγουρα, η εξουσία μας ενώνει και τελικά το ουδέτερο και άοσμο «νέο» που ήθελε να φέρει το «πήρε το Ποτάμι» αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Το βαθύ (για να μην ξεχνιόμαστε).

Καληνύχτα Γιώργο… και φρόντισε να ανάψεις στην ώρα τους τα λαμπιόνια της οργής φέτος στο Σύνταγμα ανατριχιάζοντας στην αίσθηση του μεγάλου κτηρίου πίσω σου.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο

Ο Ανδρουλάκης κάνει την ανατροπή και τελικά ηγείται του χώρου. Μένει απλά να κριθεί. Εάν τελικά, τα πίστευε όλα αυτά που μας έλεγε προεκλογικά. Εκεί και θα κριθεί όπως όλοι εξ΄άλλου.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ για το παλιό ΠΑΣΟΚ

Η Φωφώ παρατείται από τις εκλογές της Κυριακής και δίνει την αρχηγία στον Ανδρουλάκη λέγοντας: Φτάνει πια!!!

BONUS TRACK

Βγαίνει ο Ανδρουλάκης και μιλάει για κληροδοτημένες θέσεις στην πολιτική ζώή του τόπου. Κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Πέσανε να τον φάνε αλλά προσωπικά στάθηκα σε ένα τουίτ το Βασίλη του Κεγκέρογλου του τιτάνα της πολιτικής.

Μεγάλο ολίσθημα η επίθεση στο (θέλει ν εδώ Βασίλη) Γιώργο Γεννηματά, που υπήρξε σημαιοφόρος του ΗΘΟΥΣ στην πολιτική και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην πράξη.

Ώπα γίγαντα! Γι” αυτό προτιμώ την Τέχνη από την πολιτική. Φαντάζεσαι να είμασταν υποχρεωμένοι να ακούμε από τον γιο του Μπιθικώτση το Άξιον Εστί γιατί έτσι θα βόλευε εσένα.

Από την άλλη… αν ο Γιώργος Γεννηματάς ήξερε πως ο θεματοφύλακας του ονόματός του και του ήθους του ήταν ο Κεγκέρογλου μάλλον δεν θα χαμογελούσε.

Τελικά, ο Ανδρουλάκης νίκησε την περασμένη Κυριακή. Μόνο που… Βασίλη Κεγκέρογλου…δεν το καταλάβατε!

Για άκου λίγο ρε Βασίλη. Θυμάσαι; (μπα!!!)

Βασίλη μου… Δεν γίνεται έτσι!

Αλλά ξέρω τι θα μου πεις. Είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ ηλίθιε!!!

Κοσμάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βγαίνουμε;»- «Αφού στο λέω εγώ»

Διάλογοι & άλλα δαιμόνια

Στη Λήμνο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λέσβο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με πολλούς νησιώτες στην βόλτα με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου.

Άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, που αφορούν κυρίως στη χειμερινή περίοδο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «γι΄ αυτό είμαστε εδώ» και δεν έλειψαν και οι χιουμοριστικές ατάκες.

«Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας με ψαράδες που έθεσαν το πρόβλημα του πετρελαίου, με έναν εξ αυτών να του… επισημαίνει ότι και τα πρίμα είναι δύσκολο να τα κουμαντάρεις. «Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ’ το δημαρχείο. Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη «Βουλή» της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…».

Σε άλλο κατάστημα του έθεσαν το ζήτημα της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά, με μπηχτές: «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος», εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. «Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ». Άλλος κάτοικος του είπε «είσαι ο πιο χαμογελαστός πρωθυπουργός», με τον ίδιο να σχολιάζει χιουμοριστικά: «ε, κάτι είναι κι αυτό…».

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακά μαντάτα στο Κίνημα Αλλαγής!

Μάλλον δεν θα έχει καλή κατάληξη όλη αυτή η ιστορία με το νέο φορέα …

Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν τα κόμματα που έδωσαν το «παρών»στη μάχη του νέου φορέα αλλά όχι οι υποψήφιοι που έδωσαν τη μάχη για το νέο ηγέτη!


Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους θέλουν το συνέδριο του νέου φορέα για την κεντροαριστερά η πρόεδρος, Φώφη, ο λειτουργών ως βοηθός της στη νέα (;) πορεία πρώην αρχηγός, Σταύρος, και η τιτανοτεράστια προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου!

Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, που θα γίνει την άνοιξη, αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν τα κόμματα που έδωσαν το «παρών»στη μάχη του νέου φορέα αλλά όχι οι υποψήφιοι που έδωσαν τη μάχη για το νέο ηγέτη!

Έτσι στο νέο σχήμα που είναι κυρίως προϊόν υπόγειων διαδρομών μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ηγεσίας Ποταμιού και ΚΙΔΗΣΟ, εκπροσωπούνται τα κόμματα αυτά, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης με έναν δικό του εκπρόσωπο, έναν ο Καμίνης, ενώ χωρίς εκπροσώπηση οι Μανιάτης και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος καθώς δεν είχαν κόμμα (ειρήσθω εν παρόδω με έναν εκπρόσωπο και ο «δικός τους» Ραγκούσης, δείχνοντας πως ακριβώς σκέφτονται να πλιατσικολογήσουν πάνω στις προσδοκίες του κόσμου που ψήφισε πριν από λίγο καιρό)!

Το επίσης παράδοξο και πρωτοφανές είναι οτι επιχειρείται στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα να διοριστεί το 60% των συνέδρων και να εκλεγεί μόνο το 40%.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η πρόεδρος Φώφη θέλει ένα νέο κόμμα που να υπηρετεί το σύστημα Χαριλάου Τρικούπη, ακυρώνοντας το όλον για το οποίο καυχιόταν!

Μάλλον δεν θα έχει καλή κατάληξη όλη αυτή η ιστορία με το νέο φορέα που φτιάχνεται στα μέτρα του νικητή και των… ιπποκόμων της!

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή προς Κομισιόν: Ισχύει και για ποιους η Συνθήκη Σένγκεν;

«Ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Ευρωπαίους πολίτες;

H Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με πρακτικές καθόλα αντίθετες με το πνεύμα των ευρωπαϊκών συνθηκών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, επισημαίνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, για το θέμα των αυστηρών ελέγχων που υφίστανται εσχάτως οι Έλληνες επιβάτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου και ρωτά γι” αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Ευρωπαίους πολίτες; Γίνεται κάποιοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν και για ποιους;».

«Με βάση, δε, την απάντηση της Γερμανίας στο σχετικό διάβημα της χώρας μας, η κυβέρνηση κατηγορείται και σιωπά, για ελλιπή έλεγχο των μεταναστών και των προσφύγων που καταφθάνουν σε ελληνικό έδαφος» αναφέρει η κ. Καϊλή και υπενθυμίζει «τη δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές κοινωνίες των νησιωτικών, κυρίως, περιοχών που «δέχονται» το μεγαλύτερο κύμα εισροών μεταναστών και προσφύγων».

Όπως τονίζει η ευρωβουλευτής, «την ίδια μεταχείριση και συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζουν κι όσοι ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Σε αυτό το πλαίσιο:

1) Η ΕΕ και η Επιτροπή ερωτώνται πώς επιτρέπουν να υφίστανται διακριτική μεταχείριση και συμπεριφορά πολίτες κράτους-μέλους, εντός, μάλιστα, Συνθήκης Σένγκεν; 2) Εν τέλει, ποιο το «δίχτυ προστασίας» που προσφέρεται από την ΕΕ σε μονομερείς αποφάσεις κρατών-μελών έναντι άλλων;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

Trending