3 Βασικές Δεξιότητες που έχουν τα επιτυχημένα στελέχη

- Advertisement -

Κάθε στέλεχος που θεωρείται επιτυχημένο επενδύει συνεχώς  στον εαυτό του μέσω της εκπαίδευσης. Αναπτύσσει λοιπόν δεξιότητες που τον βοηθούν να αναπτυχθεί και να πετύχει στη δουλειά του.

Ποιες δεξιότητες λοιπόν έχει ένα στέλεχος που είναι επιτυχημένο;

  • Δημιουργική Σκέψη

Αρχικά, η δημιουργικότητα είναι μια δεξιότητα “κλειδί” για όλα τα στελέχη. Το να σκέφτεσαι νέες ιδέες και τρόπους για να πετύχεις τους στόχους σου σίγουρα θα σε βοηθήσει να πας ένα βήμα παρακάτω στη καριέρα σου.

Η δημιουργική σκέψη σε βοηθάει επίσης να αντιμετωπίζεις όποια δυσκολία προκύπτει στο εργασιακό περιβάλλον με το να βρίσκεις πολλούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Έτσι, αποκτάς μια θετική στάση απέναντι στην επίλυση προβλημάτων γεγονός που σε βοηθάει να πετυχαίνεις στη καριέρα σου.

  • Ομαδικό Πνεύμα

Η ικανότητα καλής συνεργασίας στο πλαίσιο της ομάδας είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι στο εργασιακό περιβάλλον. Η ομαδικότητα είναι μία από της δεξιότητες που συνεισφέρουν καθοριστικά στην επιτυχημένη πορεία ενός εργαζομένου αλλά και στην επίτευξη του κοινού στόχου της ομάδας.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει διαφορετικές απόψεις και γνώσεις. Σκέψου πόσο θετικά αποτελέσματα θα είχες στη δουλειά σου εάν ανταλλάζατε όλες αυτές τις γνώσεις και γνώμες μεταξύ σας και πόσο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

 

  • Αποτελεσματική επικοινωνία

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να βελτιώσει κάθε στέλεχος τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Είναι αυτή που μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα ένα άτομο ή μια κατάσταση και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα κλίμα χωρίς παρεξηγήσεις και διαμάχες.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα οι περισσότερες παρανοήσεις, τσακωμοί, διαφωνίες, εντάσεις στο εργασιακό περιβάλλον προκύπτουν από τις σκέψεις ή τα λόγια που δεν επικοινωνήσαμε σωστά.

Πολλά στελέχη λοιπόν δεν έχουν αυτή τη τόσο σημαντική δεξιότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με τους άλλους εργαζομένους.

 

Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι στον εαυτό σου!

Στις 4-5 Νοεμβρίου, έρχεται στην Αθήνα για λίγες μόνο ημέρες η κορυφαία στο είδος της Μαρία Κανδεράκη, εκπαιδεύτρια Νεύρο-Γλωσσολογικού Προγραμματισμού.

Μάθε τα μυστικά της αποτελεσματικής επικοινωνίας τώρα.  http://bit.ly/ArthNLP

 

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.