Αποκάλυψη Μητρόπουλου: Είχε παρουσιαστεί και στην ΚΟ το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλες πληρωμές

  • Μητρόπουλος: Το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο σύστημα πληρωμών είχε συζητηθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • Δεν γινόταν συζήτηση για παράλληλο νόμισμα, σημειώνοντας πως «ο Βαρουφάκης ήταν σκληρός του ευρώ», αλλά «για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με κουπόνια»
  • «Σε κάθε περίπτωση τους είπα εγώ ότι είναι ανοησία να λέτε για εναλλακτικά σχέδια από τότε που παραδοθήκατε στους δανειστές και αναγνωρίσατε το χρέος»

Στην αποκάλυψη ότι το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο σύστημα πληρωμών είχε συζητηθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Το θέμα αυτό είχε έρθει και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως και στην πολιτική γραμματεία» είπε στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι «το θέμα ετίθετο κατά καιρούς» και πως γίνονταν «επιδερμικές, πρόχειρες συζητήσεις».

Όπως υπογράμμισε, δεν γινόταν συζήτηση για παράλληλο νόμισμα, σημειώνοντας πως «ο Βαρουφάκης ήταν σκληρός του ευρώ», αλλά «για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με κουπόνια».

«Σε κάθε περίπτωση τους είπα εγώ ότι είναι ανοησία να λέτε για εναλλακτικά σχέδια από τότε που παραδοθήκατε στους δανειστές και αναγνωρίσατε το χρέος» πρόσθεσε.