Τσίπρας στο Υπουργικό: Δεν είμαστε στο τέλος της κρίσης

  • «Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας»
  • «Εκτιμώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη επιτυχή έξοδο στις αγορές με όρους βιώσιμους και διατηρήσιμους»
  • «Υπενθυμίζω ότι δέσμευσή μας δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup λέγοντας:

«Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Η συμφωνία της προηγούμενης Πέμπτης αντιστοιχεί σε αυτούς του στόχους για 4 λόγους:

– Προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος
– Εγινε αποδεκτή η λεγόμενη γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης
– Η απόφαση του eurogroup περιλαμβάνει δέσμευση γαι συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη και κανει δεκτό το αίτημα για ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας
– Συγκεκριμένη δέσμευση γαι την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα: «Εκτιμώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη επιτυχή έξοδο στις αγορές με όρους βιώσιμους και διατηρήσιμους». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αλλαγή κλίματος τονίζοντας: «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η άρση αβεβαιότητας ήδη μεταφράζεται σε αλλαγή κλίματος, που σημαίνει ρευστότητα».

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το «μομέντουμ» της οικονομίας, έτσι ώστε να εγγυηθούμε ότι η ανάπτυξη δεν θα αφορά τους λίγους αλλά τους πολλούς», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της γραφειοκρατίας και την ευθύνη των υπουργών να προχωρούν υποθέσεις που χρονίζουν στα συρτάρια τους. Πολλές φορές πρέπει να συγκρουστούμε όχι μονο με μικροσυμφέροντα αλλά και με τον φόβο απέναντι στην ευθύνη που κυριαρχεί στο δημόσιο.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε επενδυτικά σχέδια που αυξάνουν την απασχόληση όπως πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στην διαφθορά ο πρωθυπουργός είπε: «Υπενθυμίζω ότι δέσμευσή μας δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στο σκοτάδι η Εύβοια – Οι περιοχές χωρίς ρεύμα

Πολλά τα προβλήματα στην Εύβοια λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» Η...

Σε εισαγωγές ύψους 93,048 δισ. ευρώ προχώρησε η Ελλάδα το 2022

Η συνολική αξία των εισαγωγών – αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022 ανήλθε...

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέος κύκλος χιονοπτώσεων στην Αττική, προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την...

Ίλιον: Νέο κρούσμα οπαδικής βίας ανήλικος – Στο νοσοκομείο 17χρονος

Ο 17χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ γίνονται έρευνες από την...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ