Δ. Τζανακόπουλος: Το βασικό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου

Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι πάντες, είναι να υπάρξει στις 22 Μαΐου μια συμφωνία συνολική και με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και με την έγκριση της τεχνικής συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Τα σήματα που παίρνουμε, τα μηνύματα που υπάρχουν και από το πολιτικό πεδίο, αλλά και από το οικονομικό πεδίο, είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα υπάρχει τελικά συμφωνία, είτε στις 22 Μαΐου είτε λίγες μέρες μετά» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ σε ερώτηση αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία την προσεχή Δευτέρα, απάντησε: «Μπορεί να περάσουν κάποιες μέρες ακόμα, ώστε να γεφυρωθούν κάποιες τελευταίες διαφορές, αλλά, νομίζω, ότι περιμέναμε 7 χρόνια για τη ρύθμιση. Το να περάσουν και δέκα μέρες δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό».

Σε ερώτηση γιατί στη Γερμανία υπάρχει ένα πιο συγκρατημένο κλίμα, σχετικά με τις προσδοκίες από το Eurogroup στις 22 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι λογικό αυτό και εξήγησε: «Είναι λογικό γιατί, ξέρετε, αυτή τη στιγμή η Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκονται στην τελική ευθεία μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται μεταξύ τους. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι οι διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ δεν είναι για το θεαθήναι, είναι πραγματικές και υπάρχει εκεί μια σκληρή διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι είναι λογικό το ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να κάνουν και μια διαχείριση προσδοκιών σε σχέση με το Eurogroup της Δευτέρας».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποσύρει τη δέσμευση ότι «εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουμε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Διότι, όπως υπογράμμισε, «αυτά τα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ τα ζητούσε».

Η κυβέρνησή μας θα είναι αυτή που θα εφαρμόσει τη συνταγή των αντίμετρων

«Η κυβέρνησή μας θα είναι αυτή που θα εφαρμόσει τη συνταγή των αντίμετρων» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία θα καλύπτει όλες τις πλευρές, η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, να βγει η χώρα στις αγορές, η έξοδος από την κρίση και η απεξάρτηση από την οικονομική επιτροπεία.

«Κανένας κόφτης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, καθώς, όπως είπε, «οι στόχοι θα πιαστούν και θα έχουμε και ένα μικρό μαξιλάρι». Προανήγγειλε ότι θα χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα capital controls των τραπεζών το επόμενο διάστημα και σε ερώτηση για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, απάντησε ότι «η επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος είναι στο θεσμικό πλαίσιο».

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ηράκλειο: 35χρονος επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του

Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στο Ηράκλειο - Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο στην ΚρήτηΔεύτερη απόπειρα...

Παπάγου: Αφαιρούσαν καταλύτες από αυτοκίνητα – 4 συλλήψεις

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν καταλύτες από αυτοκίνητα στην περιοχή του ΠαπάγουΤέσσερις...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους

Με το προς ψήφιση νομοσχέδιο εισάγεται για πρώτη φορά κατεύθυνση δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική...

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 4 άτομα για οπαδικό επεισόδιο στις Σέρρες

Θεσσαλονίκη: Από τα αιματηρό επεισόδιο ένας αστυνομικός καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ο φίλος...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηράκλειο: 35χρονος επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του

Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στο Ηράκλειο - Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο στην ΚρήτηΔεύτερη απόπειρα...

Παπάγου: Αφαιρούσαν καταλύτες από αυτοκίνητα – 4 συλλήψεις

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν καταλύτες από αυτοκίνητα στην περιοχή του ΠαπάγουΤέσσερις...