Γ. Σταθάκης: Είναι εγγυημένο ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος

Δεν θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό είναι εγγυημένο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ερωτηθείς για τα οικονομικά προβλήματα και τη χαμηλή αξιολόγηση της ΔΕΗ από διεθνείς οίκους, απάντησε: «Παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη και δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα».

Ανέφερε ότι σε συμφωνία με τους δανειστές γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν, το 2022, που ισχυρίζεται η ΔΕΗ ότι έχει απέναντί της το Δημόσιο, οι οφειλές για ΥΚΩ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα.

Η ΔΕΗ, είπε ο υπουργός, θα είναι ο βασικός ενεργειακός πυλώνας στη χώρα με άνω του 50% παραγωγής και το σχετικό μερίδιο αγοράς, ενώ σημείωσε πως θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων. Διαβεβαίωσε, δε, πως «η λέξη από τη συμφωνία έφυγε και δεν θα πωληθούν υδροηλεκτικά».

Είπε, τέλος, ότι διασύνδεση με την Κρήτη προβλέπεται έως το 2022, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια μεγάλη επένδυση και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μεταξύ 2020-2021.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα...

Πυρκαγιά στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας – Ένας νεκρός

Σορός άνδρα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ισόγειο χώρο κτιρίου επί της...

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Παπανδρέου

Νοσεί με κορονοϊό ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος ΠαπανδρέουΑπό κορονοϊό προσεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου....

Ξένη Δημητρίου: «Η Ράικου οδηγήθηκε μόνη της στην έξοδο»

Κατέθεσε η Ξένη Δημητρίου στη δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη.Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Παπανδρέου

Νοσεί με κορονοϊό ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος ΠαπανδρέουΑπό κορονοϊό προσεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου....