Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

«Βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης η β′ αξιολόγηση»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η β′ αξιολόγηση αποτελεί το βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται και το πολιτικό ψέμα του παρόντος παράγει, ενδεχομένως, μια εθνική τραγωδία για το μέλλον.

Τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να μάθουν ακριβώς τι έχει συμφωνηθεί, σημείωσε πως τα μέτρα που φαίνεται να έχουν συμφωνηθεί είναι οδυνηρά για όλους τους Ελληνες και περισσότερο για τους ασθενέστερους, παραβιάζουν κάθε «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση είχε και έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να κερδίσει τίποτα χειροπιαστό για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα.

«Βουλιάξατε την οικονομία και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες»

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος και πως η μόνη διαπραγμάτευση που επιχειρείται είναι με τις συνιστώσες και τους βαρόνους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Επέμεινε πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η ύφεση επέστρεψε και είναι πολύ άσχημα τα μηνύματα από την αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

Υποστήριξε ακόμη ότι το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό είναι ένα συνονθύλευμα διατάξεων που θα μεταθέσει το πρόβλημα στο μέλλον.

«Βουλιάξατε την οικονομία και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση σε αποδρομή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά. «Είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε συνθηκολόγηση και εκλογές. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές» τόνισε.

Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έχει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, όπως και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση πως φαίνεται ότι έχει εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας. «Τα κάνατε θάλασα και πήγατε τη χώρα στον βυθό» πρόσθεσε.

«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να έρθει η πολιτική αλλαγή ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε πως το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες γιατί δεν μπορεί να την κάνει εργοτάξιο για το αύριο. «Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστο πρωθυπουργό και όχι σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων» πρόσθεσε.

«Εξεταστική και για το 1996 και για τη διετία 2015-2016»

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, είπε πως σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Τα νοσοκομεία κρατιούνται χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μη χρηματοδοτηθούν έργα στην Υγεία γιατί οι υπηρεσίες της ΕΕ δεν εγκρίνουν τα σχέδια, ανέφερε.

Αναφορικά με το αίτημα της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχολίασε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα: «Πιστεύετε ότι θα μας φέρετε σε δύσκολες θέσεις με εξεταστικές;». «Τις δεχόμαστε αν μπει και το 1996 και το 2015-16» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πρόταση αφήνει έξω το 1996 λόγω της θητείας Κουρουμπλή εκείνη τη χρονιά.

«Όταν ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου και διάφορους άλλους, αναλάβατε και τις ευθύνες τους» πρόσθεσε.