Connect with us

TOP NEWS

Απεργιακό «λουκέτο» σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κλειστοί οι κεντρικοί δρόμοι και ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

iig

Διαβάστε πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς:

  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9.00 πμ εως τις 21.00 μμ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρωί και απο τις 9.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας.
  • Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 πμ εως τις 16.00 μμ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 10.00 το πρωί και απο τις 4.00 το μεσημέρι εως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια.
    Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.
  • Οι συρμοί του ΤΡΑΜ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ εως τις 17.00 μ.μ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα εως τη λήξη της βάρδιας.
  • Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια-Προβλήματα στις πτήσεις

Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της 27ης Νοεμβρίου και άρα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Επίσης η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι για τα λουκέτα στην αγορά και την υπερφορολόγηση.

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις:

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο «δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών καθώς και για μέτρα που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα την ώρα που η ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα».

Η ΓΣΕΕ εκφράζει επίσης την αντίθεσή της στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών με σκοπό την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων , για κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας. Το ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών στους χώρους εργασίας προκειμένου να αποτρέψει τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιεί την κυβέρνηση πως εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή νέα εξοντωτικά μέτρα, όπως «το “μισθολόγιο πείνας” που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών» οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους με άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι “ως κλάδος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, έχει σαφή επίγνωση του ρόλου της και της ιδιαίτερης συμβολής της στις εξελίξεις. Συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ και καλεί τη Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τώρα την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί και να δώσει πραγματικό τέλος στη λιτότητα που συνεχίζουν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία οι δανειστές, εκπροσωπώντας, όπως οφείλει, τον ελληνικό λαό και τις ανάγκες του»