Λωρίδα της Γάζας: Νύφες μέσω skype [Al Monitor]

- Advertisement -

Στην αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων του ξενοδοχείου El-Helou στην πόλη της Γάζας, τα πάντα ήταν εντυπωσιακά: η διακόσμηση, τα φώτα, τα λουλούδια, η νύφη, η Φατίμα, μαγευτική μέσα στο λευκό φόρεμά της. Το μόνο που έλειπε ήταν ο γαμπρός!

Ο Wael Mhanna δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο γάμο του γιατί το συνοριακό πέρασμα της Ράφα – το μόνο πέρασμα από την Αίγυπτο προς τη Λωρίδα της Γάζας – έχει κλείσει από τον Ιούλιο του 2013.

«Με τον Wael αρραβωνιαστήκαμε τον Ιανουάριο του 2014 και αποφασίσαμε να παντρευτούμε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Αλλά τρεις μήνες πριν το γάμο μας, ο Wael ταξίδεψε στα Αραβικά Εμιράτα για επαγγελματικούς λόγους. Στο μεταξύ όμως το πέρασμα της Ράφα έκλεισε με αποτέλεσμα ο γάμος να αναβληθεί και να οριστεί νέα ημερομηνία. Καθώς το πέρασμα παρέμεινε κλειστό, αναβάλαμε τον γάμο άλλες τρεις φορές. Ο Wael δεν μπορούσε να έρθει στη Γάζα για να παντρευτούμε και αυτός είναι ο λόγος που τελικά πήγα στην τελετή του γάμου μας χωρίς αυτόν.»img_7162

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά, αφού ο πατέρας του γαμπρού εξουσιοδοτήθηκε από το γιο του να παντρευτεί την Φατιμά και ο Wael παρακολούθησε την τελετή μέσω Skype.

Ο επικεφαλής του ισλαμικού Δικαστήριου στη Λωρίδα της Γάζας, ο σεΐχης Hasan al-Juju, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι γάμοι δια αντιπροσώπου αυξάνονται διαρκώς καθώς το συνοριακό πέρασμα παραμένει κλειστό. «Ο γαμπρός συνήθως ορίζει τον πατέρα του ως αντιπρόσωπο του για να υπογράψει το γαμήλιο συμβόλαιο, κάτι που το Ισλάμ επιτρέπει. Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα συνέβαλε επίσης στην αύξηση των διαζυγίων καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για να επανενωθούν”, είπε στην Al Monitor.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας, Iyad Al-Bazm, πάνω από 25.000 άνθρωποι έχουν «κολλήσει» στη Γάζα και περιμένουν το άνοιγμα του περάσματος προκειμένου να επανασυνδεθούν με τους αγαπημένους τους. Οι αιγυπτιακές αρχές επιτρέπουν τη διέλευση μόνο για επείγουσες ανθρωπιστικές περιπτώσεις. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, η Αίγυπτος άνοιξε το πέρασμα μόνο για συνολικά 19 ημέρες αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εργαστήριο αναπαλαίωσης επίπλων από τον Δήμο της Αθήνας

Παλιά αγαπημένα αντικείμενα μπορούν να πάρουν ζωή και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Πάρνηθα: Αγωγή σε γνωστό youtuber για κοπή δέντρων στο λαβωμένο βουνό (VIDEO)

Έμεινε για 3 ημέρες στο βουνό, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς sleeping bag και έκοψε δέντρα για να ζεσταθεί.

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ