Κόσμος: Ο χακτιβιστής που καταστρέφει ρατσιστικές ιστοσελίδες [BBC MUNDO]

[dropcap size=big]Κ[/dropcap]ατάφερε πάνω από 20 ιντερνετικές επιθέσεις μέσα σε διάστημα 2 μηνών. Απειλεί να διαπράξει άλλες 20 κατά την περίοδο του Halloween.

Στόχος των επιθέσεων του είναι ρατσιστικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με ομάδες όπως η Κου Κλουξ Κλαν και το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης δεν του αρέσουν καθόλου και οι ιστοσελίδες ομοφοβικού περιεχομένου. Πριν από λίγες μέρες κατάφερε μια νέα επίθεση στην ιστοσελίδα godhatesfags.com (ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους).

«Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορώ να κάνω», ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter με το ψευδώνυμο Amped Attacks.

«Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλο αυτό το ρατσισμό. Δεν ζούμε πια στον δέκατο ένατο αιώνα» προσθέτει ο χακτιβιστής και απειλεί λέγοντας «Περιμένετε να δείτε τι έχω ετοιμάσει για ακόμη 20 ρατσιστικούς ιστοτόπους για το Halloween».

Όλες οι επιθέσεις του εν λόγω χακτιβιστή είναι τύπου DdoS. Αυτού του είδους η τεχνική, που χρησιμοποιούν οι Anonymous, επιτρέπει την καταστροφή των ιστοσελίδων ύστερα από ένα καταιγισμό GB που προέρχεται από δίκτυο υπολογιστών που έχουν μολυνθεί και έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του site και τη μη πρόσβαση σε αυτό.

Η ταυτότητα του Amped Attacks παραμένει άγνωστη και δεν έχει σχέση με άλλες ομάδες χακτιβιστών όπως οι Anonymous για παράδειγμα αν και χρησιμοποιεί συχνά το hashtag #tangodown (που χρησιμοποιείται επίσης από τους Anonymous).

Ο μυστηριώδης χακτιβιστής προσφέρει 5000 δολάρια αμοιβή σε όποιον μπορέσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.
Προς το παρόν, κανένας δεν το έχει καταφερεί.


Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λουτεΐνη: Τα 4 σούπερ οφέλη στην υγεία και πού την βρίσκουμε

Έχετε ακούσει για την λουτεΐνη, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό με τα εκπληκτικά οφέλη για...

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;